El Jardí Botànic Històric, situat al número 26 de l’avinguda dels Montanyans, ha tancat al públic aquest dilluns i dimarts perquè s’hi estan fent tasques de desbrossament d’arbrat. L’espai natural s’ha ressentit de les fortes tempestes que han caigut acompanyades de vent, que ha bufat amb molta força. Des del Consorci del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona, Jaume Pàmies, ha explicat que les precipitacions van deixar el terreny del parc molt tou i la virulència de les ratxes de vent van provocar que es malmetessin alguns arbres.

Els arbres caiguts: un pi, acàcies i cedres

Segons Pàmies, les espècies danyades han estat un pi pinyoner de grans dimensions, entre dos i tres cedres i tres acàcies. Una de les problemàtiques del terreny del jardí botànic és que està situat entre dues antigues pedreres i això fa que hi hagi clots molt importants. Els arbres es van precipitar pel sot de l’estany, que té un gran desnivell, amb la dificultat que suposa treure’ls d’aquest espai.

Grua al Jardí Botànic Històric, a Montjuïc

Una grua per retirar els arbres

Per poder retirar els exemplars del parc s’ha instal·lat una grua de grans dimensions a l’entrada. Les branques s’han tallat perquè sigui més fàcil extreure els arbres. Per poder dur a terme aquesta operació s’ha tallat el trànsit aquest dilluns a les 6 h i fins a les 19 h a l’avinguda de l’Estadi, entre el carrer dels Jocs del 92 i el passeig Olímpic.

Un cop recollit tot el material orgànic es durà al Jardí Botànic de Barcelona, situat al carrer del Doctor i Font Quer, on s’utilitzarà per fer encoixinats (bases orgàniques) de jardineria.

Durant aquest dimarts els operaris netejaran el Jardí Botànic Històric de les restes orgàniques que hagin quedat.

Jardi Botànic històric cartell de tancat