Els tècnics de Parcs i Jardins han començat l’anàlisi de les palmeres i els arbres que hi ha al Parc de la Ciutadella, després que una palmera es desplomés a sobre d’un home i el matés. Mentre durin els treballs (uns dos o tres dies), el parc estarà tancat al públic.

L’anàlisi s’està fent “in situ”. Els tècnics comproven paràmetres com l’arrel de l’arbre, si té plagues i com està l’escorça i la fulla. I el més important: fan una prova de càrrega per veure si aguanta el pes o no.


La palmera que va caure formava part d’un grup de tres arbres. La que va cedir ja l’han tallada i els tècnics han comprovat que les altres dues estan sanes.

La palmera havia superat els controls

Immediatament després de l’accident, aquest dimarts, l’Ajuntament ja va enviar al laboratori una mostra de la palmera afectada per fer-ne una anàlisi fitopatològica. Segons el gerent de Medi Ambient de l’Ajuntament, Frederic Ximeno, l’exemplar no presentava indicis de risc, tenia teixit viu a l’interior i no estava afectat per la plaga de l’escarabat morrut.

A banda d’analitzar la palmera caiguda, Parcs i Jardins també ha endegat una anàlisi preventiva de totes les palmeres de l’entorn i la resta d’arbrat de la Ciutadella. Segons el consistori, tots els arbres havien superat els darrers controls de qualitat (pla de risc).