L’Autoritat Metropolitana de Barcelona està buscant estratègies per tal de millorar l’eficiència energètica al territori. I una d’aquestes és la generació d’energia tèrmica sostenible mitjançant la incineradora que gestiona l’empresa TERSA a Sant Adrià de Besòs. Segons informa l’AMB, el 2019 la planta metropolitana de valorització energètica va generar prou energia per subministrar un centenar d’edificis de la Zona Fòrum i el 22@.

125.000 tones de vapor a la xarxa

L’any passat la infraestructura va distribuir 125.148 tones de vapor a la xarxa urbana de calor i fred d’aquesta zona de Sant Martí. Aquesta xifra suposa un 95 % del consum total de la xarxa i un 12 % més d’energia que la que es va generar el 2018. Tot plegat es distribueix mitjançant un sistema de canonades que dona servei als sistemes de calefacció, climatització o aigua calenta sanitària d’edificis d’oficines, comerços, hotels i equipaments com l’Hospital del Mar. Segons l’AMB, aquesta xarxa energètica va estalviar l’emissió de 29.792 tones de CO2 a l’atmosfera, el mateix que contaminen 28.000 desplaçaments diaris en vehicle.

Els veïns demanen la fiscalització de la incineradora

Malgrat les dades publicades per l’Autoritat Metropolitana de Barcelona, els veïns continuen la seva lluita d’anys perquè es tanqui la planta. Darrerament han reclamat per enèsima vegada que es fiscalitzi de manera intensa l’activitat de la incineradora de la TERSA i que es controli la crema de residus sanitaris del coronavirus.