Foto: Fran Lorenzo.

Dimecres que ve, dia 20 de març, entrarem a la primavera. Per tant, aquesta és l’última setmana de l’hivern astronòmic d’enguany. L’acabarem amb valors pluviomètrics molt per sota de la mitjana climàtica i temperatura clarament més elevada del que tocaria per a les dates. Tot i això, un canvi de temps a mitja setmana ens farà recordar que l’hivern no ha dit l’última paraula.

Nuvolositat abundant

Aquest dilluns ha començat amb nuvolositat ben compacta a bona part de la regió metropolitana però, a mesura que vagi avançant el dia, aquests núvols es trencaran i durant la tarda el sol s’hauria d’imposar a tots els sectors de la regió. Amb tot plegat, les temperatures màximes se situaran al voltant dels 17 ºC i quedaran entre 3 i 4 ºC més curtes que les d’aquest diumenge, quan vam superar amb facilitat els 20ºC.

De cara a dimarts, durant el matí, esperem alguns núvols baixos que afectaran diferents trams de litoral. Més estones de sol a l’interior i, durant la tarda, esperem l’arribada de núvols alts i mitjans que acabaran cobrint el cel al vespre arreu. Serà la prèvia del front que esperem dimecres. Les temperatures quedaran amb valors molt similars als d’aquest dilluns.

Dimecres, dia de Champions

Dimecres esperem l’arribada d’una línia frontal que ens portarà un canvi de temps destacable. La jornada començarà força ennuvolada arreu del país i, fins i tot, ja amb alguns ruixats cap a les comarques gironines a primeres hores i també cap als Pirineus, on la nevada serà intensa al vessant nord.

A l’àrea de Barcelona no serà fins ben entrat el migdia i primeres hores de la tarda quan els mapes ens donen la màxima probabilitat de precipitació. Per tant, és força probable que, durant el partit del Barça, a les 21 h, pugui haver algun ruixat. Malgrat tot, no s’esperen grans quantitats de precipitació ni molta estona plovent. En tot cas, serien ruixats de caràcter irregular i febles. La temperatura quedarà clarament més curta i es respirarà un ambient hivernal altra vegada amb valors que amb prou feines arribaran als 15 ºC. Durant el partit, els termòmetres marcaran al voltant dels 10 ºC. La jornada de dimecres es podria convertir en la més freda des de principis de febrer.

Dijous seguirem amb un ambient hivernal, sobretot al matí. Els ruixats ja seran història i, amb més sol, la temperatura farà un salt cap amunt a la tarda, amb valors que superaran una altra vegada amb facilitat la marca dels 15 ºC i s’aproparan als 20 ºC en alguns indrets de l’interior.

Repunt de la temperatura a finals de setmana

Divendres i dissabte, a hores d’ara, s’entreveu de nou l’arribada de la dorsal anticiclònica de les Açores que ens portaria un temps assolellat amb bonança i temperatures que recuperaran valors primaverals, per sobre de la marca dels 20 ºC, en molts indrets de la regió metropolitana, com ja ens hem habituat aquest mes de febrer. Diumenge sembla que l’arribada d’un front podria comportar una davallada dels termòmetres i més ruixats, però, a tants dies vista, la previsió és poc fiable. Ho confirmarem amb la informació diària.