foto Greenpeace activistes amb tren a l'aeroport

L’entitat ecologista Greenpeace ha instal·lat un gran tren de 12 metres a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per demanar substituir els viatges curts en avió per trajectes en tren, menys contaminants i amb menys impacte al territori. Amb aquesta acció, l’ONG vol demanar al govern que aposti per mitjans de transport més verds, com el ferrocarril, que pot ser fins a 20 cops menys contaminant. I també que s’ampliï la xarxa viària per fer amb tren els desplaçaments de llarg recorregut dins Europa.

L’entitat, contra l’ampliació de l’aeroport

A través d’aquesta acció, Greenpeace també es mostra en contra de l’ampliació de l’eroport plantejada per Aena, perquè suposarà la desaparició d’un entorn ambiental protegit. Denuncia la inversió de “més de 1.700 milions per reforçar un model basat en els combustibles fòssils” i per això reclama canviar de forma urgent el model turístic a Barcelona, que ja rep un 82 % dels visitants en avió. “El Govern espanyol i la Generalitat presumeixen dels seus objectius per reduir les emissions, però, en canvi, promouen infraestructures com l’aeroport, que, amb l’ampliació, incrementarà molt les emissions de gasos”, ha lamentat Adrián Fernández, responsable de Greenpeace.

Millorar i abaratir la xarxa ferroviària internacional

Greenpeace ha impulsat amb WWF i Promoció del Transport Públic (PTP) una proposta que planteja una reforma del model de ferroviari, amb l’aposta de fer millores a la xarxa i les connexions internacionals. Reclamen també que sigui més barat i hi hagi descomptes per incentivar-ne l’ús entre la població.