La galeruca de l’om segueix sent un maldecap per als veïns de Sant Andreu. Després que a finals de juliol els veïns alertessin de la presència de larves d’aquest animal als arbres del barri, ara ja s’han convertit en insectes voladors. Després de nombroses queixes del veïnat, l’Ajuntament ha aplicat un tractament amb insecticida la matinada d’aquest dimarts i les galeruques mortes s’acumulen a les voreres. Encara en queden algunes de vives, tot i que poques.

El veïnat critica que és el tercer estiu que han de conviure amb aquest animal, que, tot i no afectar les persones, molesta els veïns i, fins i tot, entra als habitatges atret per la llum. “Ets al balcó i les veus volant”, assenyala l’Enrique, un veí del carrer del Segre. Una altra de les veïnes que ha patit la plaga és la Izaskun, que viu en una planta baixa i té una filla amb una discapacitat que gateja. Critica la presència de les larves de la galeruca perquè destaca que la seva filla ha “estat tocant tot el que ella ha trepitjat al carrer i que acaba a dins de casa”.

Per la seva banda, els comerciants del carrer del Segre consideren que el tractament aplicat per l’Ajuntament arriba tard. El secretari de l’Associació de Comerciants Onze de Setembre, José Manuel López, critica que el govern municipal “ens anima a dinamitzar els comerços”, però critica que per fer-ho “necessitem una higiene, que el carrer estigui bé”. En un altre sentit, el titular d’una farmàcia del carrer, Marco Mocellin, considera que l’Ajuntament “hauria de fer un tractament a la primavera per evitar aquesta plaga”, sentencia.