Foto: Vicente Zambrano González

(ACN / Redacció ) Fira de Barcelona s’ha adherit al compromís Net Zero Carbon Events, una iniciativa que s’ha presentat a la cimera mundial sobre el clima COP26 perquè el sector dels esdeveniments redueixi les emissions contaminants. L’ens firal s’ha proposat reduir un 50 % les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle el 2030 i aconseguir les zero emissions netes de carboni l’any 2050, segons ha informat aquest dijous en un comunicat.

El projecte compta amb el suport de la Secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) i al voltant d’unes cent organitzacions adherides. Pel director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, els esdeveniments han de ser “una eina per impulsar solucions globals”. “Tenim la responsabilitat com a sector econòmic i motor social de minimitzar l’impacte de la nostra activitat sobre l’entorn”, ha afegit Serrallonga, al mateix temps que ha remarcat “la importància de fer un pas més en la lluita contra el canvi climàtic”.

La iniciativa Net Zero Carbon Events inclourà el desenvolupament d’una metodologia comuna per mesurar les emissions de carboni generades pel sector dels esdeveniments, així com en la cadena de subministrament. També es promourà la comunicació entre les diferents associacions i es compartiran les millors pràctiques. Aquesta col·laboració també es farà extensiva a proveïdors, clients i altres sectors vinculats.