Pluja intensa a Barcelona

Aquest dijous farà exactament un mes de les darreres pluges realment importants a Barcelona. El dia 10 de setembre es van registrar precipitacions de 30 a 60 litres a diferents punts de la ciutat.  Des d’aleshores va ploure una mica el dia 14 de setembre, amb prou feines un litre; el dia 21 de setembre amb pluges una mica més destacables que van arribar els 12 litres al terrat de betevé i l’endemà, el 22 de setembre, entre tres i quatre litres, poca cosa.

Dimecres, canvi de temps a la tarda

La segona setmana del mes d’octubre començarà amb risc d’algun ruixat molt puntual aquí a Barcelona i fins i tot sembla que aquest dimecres tornarà a ploure, ja que durant la tarda els núvols es faran prou gruixuts com per deixar alguns ruixats. En qualsevol cas, però, es tracta d’episodis de precipitacions molt irregulars i però de cap manera les pluges generals i abundants que convenen, ja no només aquí a Barcelona si no també, a la resta de Catalunya i especialment a les capçaleres dels rius, on de moment la tardor està sent molt eixuta.

Com a mínim haurem d’esperar a mitjans de mes

Sent optimistes i examinant els darrers models tot apunta que caldrà esperar fins al 15 d’octubre per tenir un episodi de pluges important que afecti d’una forma més o menys general al conjunt de Catalunya, a conseqüència de l’arribada d’una pertorbació força activa. Caldrà, però, esperar uns quants dies per acabar-ho de confirmar.

Mapa previst per al migdia del dia 15 d’octubre del 2019

Temperatures suaus

Les temperatures seguiran un patró semblant al de les precipitacions i fins a la meitat del mes no sembla que hagin de canviar gaire. Hi haurà força oscil·lació tèrmica entre la nit i els dia, però sempre amb valors suaus per les dates, almenys durant el dia. A partir del dia 15 d’octubre les temperatures seran més pròpies de la tardor.