Estem a punt d’arribar a la Setmana dels Barbuts, entre els 15 i el 22 de gener i considerada la setmana més freda de l’any, però tot apunta que, com a mínim, fins al proper divendres el temps no ha de canviar de forma significativa. De fet, durant els primers dies de la propera setmana la temperatura encara pujarà una mica més.

De dilluns a dijous sol, núvols prims i ambient agradable de dia

El domini de les altes pressions mantindrà un temps molt estable fins al proper dijous. Això es traduirà en unes temperatures diürnes força agradables, les màximes fàcilment superaran els 15 graus i les mínimes, tot i que seran clarament més baixes, quedaran entre els 6 i els 8 graus.

Evolució de les temperatures a 850 hPa i pluja prevista

Divendres possible canvi de temps

Cap a divendres podria arribar una pertorbació amb ruixats aquí a Barcelona, especialment durant la tarda, i a la resta de Catalunya. Com ja va passar divendres passat es podran tornar a enfarinar els cims de la serralada Prelitoral i de forma més abundant a la zona del Pirineu i Prepirineu amb una cota que baixarà durant el dia coincidint amb el descens previst de la temperatura.

Pluja prevista divendres a la tarda

Cap se setmana insegur i més fred

Si tot va com està previst el cap de setmana tindrem una situació de ple hivern ja que la pertorbació de divendres obrirà les portes a una entrada d’aire fred que farà baixar clarament les temperatures. Les màximes del cap de setmana quedaran al voltant dels 10 graus. A més, caldrà estar molt atents a la predicció per la matinada de dissabte quan podríem tenir xàfecs puntuals de neu a la mateixa costa.

Com sempre podeu seguir l’evolució del temps al web de betevé.