Una veïna del Poblenou, Sofía Nogués, és l’única catalana de les 300 dones que participaran en l’eXXpedition Round the World. És un veler que està navegant pels oceans de tot el món estudiant la presència de microplàstics i tòxics al mar.

El veler ha sortit el 7 d’octubre

L’expedició durarà dos anys i es divideix en 30 trams. Més de 10.000 dones han sol·licitat participar-hi, però només s’han seleccionat els perfils més adequats. En el cas de la Sofía, l’experiència en els àmbits de la vela i la comunicació li han servit per superar el procés de selecció per poder participar en aquesta experiència que ha finançat gràcies al micromecenatge. “No demanaven que sàpigues navegar, però jo vaig explicar que tota la vida he navegat i que ara estic competint en vela lleugera i suposo que això és un plus”, explica.

Una expedició 100 % femenina

La iniciativa també serveix per reivindicar el paper de la dona en el món de la investigació. La Sofía Nogués se’n va al desembre a fer el recorregut entre Aruba i Panamà. Serà la seva aportació per recuperar un entorn natural al que sempre s’ha sentit molt lligada. “De tots els residus que no gestionem bé molts acaben al mar. Jo me’n recordo quan era petita que anava a bussejar i el que veia era impressionant. I en canvi ara trobo plàstic per tot arreu”, diu Nogués en referència a les platges del Poblenou.