(ACN) Un estudi elaborat per la Generalitat i la multinacional tecnològica Microsoft calcula que adoptar el teletreball pot estalviar “fins a un 24 %” d’emissions de carboni gràcies a la minimització dels desplaçaments i del consum energètic. Aquest estalvi equival al carboni que absorbeix anualment un bosc de 53,8 hectàrees o a l’eliminació de més de 47.000 vehicles de la circulació durant un dia.

L’informe també estipula que la implantació de models de treball híbrid ha permès eliminar 220,5 tones d’emissions de carboni equivalents en un any, i conclou que la reducció anual d’emissions de cada treballador pot arribar a l’11 % si s’adopten sistemes de treball en remot.

L’estudi s’ha fet analitzant el comportament de 320 treballadors de la Generalitat entre els anys 2019 (previ a la pandèmia) i 2021 (en una situació de seminormalitat). A parer del govern, si aquesta modalitat fos àmpliament adoptada en les empreses i institucions públiques del país, “estaríem al davant d’una política efectiva de descarbonització de la mobilitat i aconseguiríem avançar-nos en anys en els objectius de reducció d’emissions”.

La Generalitat, capdavantera en la implantació del teletreball

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha indicat que el teletreball és “el millor antídot contra el canvi climàtic”, perquè es redueixen desplaçaments, carbonització i petjada ecològica alhora que s’augmenta el benestar. Puigneró creu que la Generalitat ha estat capdavantera en la implantació del teletreball, però adverteix que ara no es poden fer “passos enrere”.

Les dades s’han presentat aquest dijous en el marc de l’acord de col·laboració entre la Generalitat i Microsoft per aplicar tecnologies “cloud” que impulsin la reducció d’emissions i millorin la sostenibilitat.