Molts de vosaltres us preguntareu, quan acabarà aquest estiu? Doncs bé, si tot va com indiquen els mapes a dia d’avui a partir del divendres vinent, d’aquí a una setmana, s’inicia un important canvi de temps que podria deixar tocat i enfonsat el present estiu. Per tant, sembla que coincidiran el final del mes d’agost i el final de l’estiu més tòrrid.

Això no vol dir pas que el setembre no pugui fer calor, en farà, però és un fet que cada dia que passa es perden uns dos minuts i mig de sol cosa que de forma natural ja dificulta l’augment de les temperatures i si a aquest fet hi afegim que els primers dies de setembre refrescarà molt, doncs tot plegat fa pensar que ja no tornarem a tenir calorades tant fortes com les dels darrers dies.

Tendència a Barcelona
Com es pot veure en l’evolució de les temperatures i pluja dels propers dies a Barcelona, a partir de divendres fresca i pluja

Divendres comença l’esperat canvi

L’arribada d’aire fred, tant en alçada com en superfície, farà que a partir de la tarda de divendres tinguem tempestes i calamarsades fortes que començaran a descarregar a les comarques de la meitat nord de Catalunya i, tot apunta que arribaran, aquí a Barcelona de cara a la tarda o vespre del mateix divendres.

Previst a 500 hPa, divendres 28/08/2020
Mapa previst a 500 hPa pel proper divendres

Prevista tarda divendres 28/08/2020
Precipitació prevista tarda divendres 28/08/2020

Dissabte i diumenge temperatures de finals de setembre

Sembla que dissabte el temps aguantarà força, sense descartar alguns ruixat puntual, però amb temperatures molt agradables. Les mínimes cap els 20 graus i les màximes cap els 25, per llençar coets si tenim en compte els valors d’aquests dies.

Diumenge tot apunta que tornarem a tenir xàfecs però el millor de tot seran les temperatures de luxe que s’esperen amb una màxima de 23 graus i una mínima que quedarà per sota dels 20!!!

Precipitació migdia, diumenge 30/08/2020
Precipitació prevista migdia del diumenge 30/08/2020

Com sempre diem tot plegat és una predicció que pot anar canviant durant la setmana per tant us emplacem a seguir el temps  de betevé