Estiu calor

Amb el tancament del mes d’agost es dona per finalitzat l’estiu meteorològic. Amb les dades climàtiques dels mesos de juny, juliol i agost podem afirmar que ha estat un estiu calorós, amb temperatures mitjanes per sobre de les esperades a l’Observatori Fabra: el mes de juny va ser 0,7 ºC més càlid del normal, el juliol 1,4 ºC i l’agost 2 ºC més calorós, segons les dades de la sèrie climàtica, que recopila dades des del 1913.

El total de pluja caiguda durant aquest estiu és de 140,5 l/m2 i des que va començar aquest any ja n’han caigut 483 l/m2. El valor mitjà de pluja anual a la ciutat és d’uns 600 l/m2 i tot sembla indicar que hi arribarem amb facilitat. De fet, les previsions per a aquest mes de setembre mantenen la tendència plujosa.

El meteoròleg Sergi Corral, amb estació meteorològica pròpia al barri de Sant Andreu, confirma també amb les seves mesures que l’estiu ha estat càlid en aquest punt concret de la ciutat, concretament ha registrat una temperatura mitjana de 25.1 ºC i una pluja estival de 174 l/m2. Segons les seves mesures, hem de retrocedir fins al 2010 per trobar un estiu més plujós que el d’aquest 2018.