Foto: Xavi Cabo

L’estiu astronòmic 2019 ha començat aquest divendres a les 17.54 h i acabarà el 23 de setembre, amb l’inici de la tardor. El 21 de juny es converteix, enguany, en el dia més llarg del 2019 i, per tant, també té la nit més curta, que la creença popular acostuma a adjudicar a la nit de Sant Joan, la del 24.

L’estiu climàtic es correspon amb l’arribada de les primeres calors i inclou els mesos de juny, juliol i agost. Aquest any aquests mesos es presenten, evidentment, càlids, però sense cap gran onada de calor. També es preveu que siguin secs.

Calor de traca a partir de Sant Joan

Els primers dies de juny van ser càlids, però entre l’11 i el 13 vam viure una de les entrades d’aire fred més significatives dels darrers anys. Aquesta setmana la calor s’ha fet notar, amb valors màxims de temperatura de 27 o 28 ºC a Barcelona i nits també càlides. Malgrat això, els primers dies de l’estiu astronòmic s’acompanyen del pas d’un front que facilita un petit retrocés dels termòmetres. Per Sant Joan, però, la temperatura tornarà a enfilar-se.

Passat el festiu, tot sembla indicar que viurem la primera onada de calor de l’estiu. Com és habitual ho seguirem a través de @btveltemps