Aquest dilluns a la nit es podran veure estels fugaços, els anomenats Leònids. Es tracta de restes molt petites del cometa 55P/Tempel-Tuttle i que circulen per l’espai.

Que són els Leònids?

La Terra es desplaça aquests dies per la zona on es troben aquestes partícules sòlides, molt petites i que acostumen a tractar-se de pols còsmica. En entrar en contacte amb l’atmosfera terrestre es cremen, fruit del fregament amb les partícules atmosfèriques.

Durant la nit d’aquest dilluns es preveu que puguin caure entre 10 i 15 Leònids cada hora. Aquests estels fugaços deuen el seu nom a la constel·lació de Lleó, ja que, des de la Terra, les línies de llum semblen originar-se en aquest punt del cel. El color d’aquests meteors és generalment rogenc al principi i verdós al final.

El temps acompanyarà?

Els núvols matinals d’aquest dilluns al matí es trencaran a mesura que avanci el dia i les primeres hores de la nit es preveuen força serenes. Sempre que ens desplacem a llocs amb poca contaminació lumínica serà fàcil veure Leònids, tot i que serà més probable fins a mitjanit. La lluna es troba en fase decreixent, però encara brilla al voltant d’un 71 %.