platja desconfinament
Foto: Xavi Calvo

Les platges de la ciutat estan obertes per passejar-hi o fer-hi esport, dins de les franges horàries establertes per a cada fase de la desescalada. I el temps hi acompanya, malgrat les limitacions establertes.

Estat de l’aigua i la sorra

Aquest divendres s’esperen valors de fins a 26 ºC a Barcelona, malgrat que arran de mar seran lleugerament inferiors. La marinada impedirà que els termòmetres s’enfilin per sobre dels 23-24 ºC i crearà diferències de 2 o 3 ºC amb els barris del centre o de la part alta de la ciutat. Ambient assolellat al matí, però més ennuvolat a la tarda. Al vespre plourà.

El vent predominant serà de garbí, encara que no bufarà amb gaire intensitat. L’estat del mar serà de marejol i aixecarà onades de fins a mig metre d’alçària.

L’índex de radiació ultraviolat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, serà molt alt, de 8. A partir de 10 es considera extrem.

La temperatura de l’aigua es troba aquests dies a 18 ºC, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Durant el cap de setmana no s’esperen més precipitacions. Predominaran les clarianes, amb només alguns núvols prims, encara que la calor afluixarà una mica. Dilluns, festiu a Barcelona per la festivitat de la segona Pasqua, probablement, podran formar-se alguns ruixats més.

Banderes blaves

Barcelona va recuperar la temporada passada la bandera blava de la platja de la Barceloneta i l’aconsegueixen, en total, sis platges: la Nova Mar Bella, la Mar Bella, el Bogatell, Sant Sebastià i Sant Miquel.

Aquest any la crisi del coronavirus ha impedit que s’actualitzessin les banderes blaves, que garanteixen als banyistes que l’espai marítim ha superat els exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació i d’accés i atenció a persones amb discapacitat.