Imatge de Barcelona captada per l'ISS

L’Estació Espacial Internacional (ISS) serà visible durant quatre minuts aquest divendres al vespre al cel de la ciutat. Es podrà apreciar una llum brillant en moviment, a partir de les 21.21 hores, en direcció sud-oest a nord-est, segons l’astrònom i divulgador científic Joan Anton Català.

Que és la ISS?

L’Estació Espacial Internacional és un projecte de diferents agències espacials, entre les quals l’Agència Espacial Europea, que permet mantenir una nau espacial, tripulada per sis astronautes, permanentment en òrbita. La tripulació de l’Exp 60 està, actualment, investigant biologia espacial per millorar la salut a la Terra i a l’espai. D’aquí a pocs dies es preveu hi hagi un intercanvi de tripulació.

La darrera vegada que el trajecte de l’ISS va passar per la ciutat va ser el 21 de maig.

Es preveuen núvols la nit de divendres?

Els mapes del temps vaticinen un progressiu augment de les nuvolades al llarg d’aquest divendres, però descarten completament la possibilitat de pluja. A l’hora prevista del pas de la ISS hi haurà un cel variable, així que no es pot descartar la possibilitat de veure l’estació a ull nu. Serà més avançada la nit quan els núvols i les pluges afectaran la ciutat.