Anna Ramon, biòloga i cap de comunicació del CREAF, visita cada dilluns el betevé directe per parlar de temes relacionats amb el medi ambient. En aquesta ocasió ho ha fet acompanyada de Maria García, investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i comissària de l’exposició “Espècies invasores marines, l’amenaça silenciosa” que es pot veure al Museu Marítim de Barcelona fins al 8 de juny del 2025.

L’amenaça silenciosa

Segons els últims estudis, es calcula que prop de 4.000 espècies es desplacen cada dia al voltant del món. D’aquestes, menys d’un 3 % acaben establint-se de manera permanent a un espai nou, convertint-se en invasores. En el cas del Mediterrani, aquesta situació és preocupant ja que aquestes espècies són la segona causa de pèrdua de biodiversitat marina, només superada per la degradació dels hàbitats a causa de l’acció humana.

La mostra “Espècies invasores marines, l’amenaça silenciosa” alerta d’aquesta situació i explica quin és l’impacte d’aquests organismes sobre els ecosistemes marins de la Mediterrània. Un mar que és el més afectat per aquesta situació perquè les grans vies d’entrada d’aquestes espècies són el canal de Suez i l’estret de Gibraltar.

Comparteix a: