Els alumnes de l’Escola Projecte han pogut saber com es mesura la qualitat de l’aire en una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica. L’estació es va instal·lar fa dues setmanes al passeig de la Bonanova amb via Augusta a petició de l’Associació de Veïns de Sarrià i hi serà durant un mes i mig. Aquest dimarts, els estudiants han visitat la instal·lació i un tècnic els ha explicat què és la contaminació, els diversos gasos contaminants que existeixen i com funcionen els aparells amb què es mesuren.

Consciència mediambiental

La desena d’alumnes que hi han assistit formen part de la comissió de medi ambient de l’Escola Projecte, formada per alumnes de 5è de primària a 4t d’ESO. La iniciativa vol fomentar l’esperit crític dels nens en temes d’ecologia, més enllà de les assignatures obligatòries de l’escola. La comissió es reuneix un cop al mes, fan sortides relacionades amb el medi ambient i, quan tornen a l’escola, comparteixen amb els companys de classe el que han après.

Avaluar la contaminació a Sarrià

L’Associació de Veïns de Sarrià, preocupats pels nivells de trànsit del barri, fa un any i mig que demanava que s’avaluï la qualitat de l’aire de la zona i, fa dues setmanes, la Generalitat de Catalunya hi va instal·lar la unitat mòbil. L’associació de veïns vol comprovar si els pics de contaminació que es registren estan relacionats amb els cotxes que porten i recullen els nens de les escoles de la zona alta de Sarrià – Sant Gervasi, un dels districtes amb més centres educatius de tot Europa.