Pluja, llamps, trons, vent i mala mar han acompanyat les darreres hores d’aquest divendres. De fet, ja es pot considerar que és una jornada històrica per a la climatologia barcelonina: el 24 de març de 2017 passa a ser el dia més plujós d’un mes de març, a l’Observatori Fabra, des de 1914, amb 98 l/m2 caiguts divendres. En tot l’episodi (divendres i matinada de dissabte) s’han acumulat 115 l/m2.

A la Zona Franca i a l’Eixample és on ha caigut la quantitat més gran de pluja només durant la jornada de divendres, 99 l/m2.

També s’han superat els 90 l/m2 en altres punts de la ciutat com a Nou Barris i Sants-Montjuïc. Per contra, a altres indrets, com Sant Andreu, els registres de divendres no han superat la pluja del que fins ara havia estat el dia més plujós d’un mes de març, el 12 de març de 2011.  Aquest divendres ha plogut a Sant Andreu 63 l/m2 i aquella jornada van caure 76,6 l/m2.

La pluja mitjana que acostuma a caure durant tot el mes de març a la ciutat és de 45 l/m2, per tant, aquest divendres ha plogut gairebé el doble del que acostuma a ploure en un març “normal”. Per aquest motiu, el consistori ha activat el Pla d’emergència municipal per insuficiència drenant en fase d’alerta per les pluges.

El vent també ha bufat fort, fins als 84 km/h a l’Observatori Fabra.