Amb l’arribada del mes de novembre s’acosten les XXVI Jornades Eduard Fontserè, organitzades per l’Associaciació Catalana de Meteorologia (ACAM). La novetat d’aquesta edició és que seran en línia i es podran seguir amb l’etiqueta #xxvijef . La temàtica d’anàlisi d’enguany serà l’emergència climàtica en temps de pandèmia.

L’escalfament global produït per l’activitat humana és més que evident i els darrers mesos moltes administracions, tant locals com nacionals, han declarat l’estat d’emergència climàtica. A més, s’hi suma que ens trobem en plena pandèmia de la covid-19, per aquest motiu les jornades es preveuen especialment interessants i de plena actualitat.

Com inscriure’s a les jornades?

Per seguir les Jornades Eduard Fontserè, que es duran a terme entre el 14 i el 28 de novembre, només cal inscripció a través del web de l’ACAM.

Dimarts 17 de novembre es preveu que es durà a terme la inauguració de les jornades, a càrrec del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara. A partir de llavors hi haurà diverses ponències, la primera de les quals a càrrec de David Pino, del Departament de Física de la UPC, sobre què en sabem de la influència de les condicions atmosfèriques sobre la transmissió de la covid-19.

Oriol Badia, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, també realitzarà una ponència, en aquest cas serà el dijous 26, sobre l’estat d’emergència climàtica: reptes actuals i futurs.