Els embassaments de les conques internes de Catalunya, les que abasteixen d’aigua les llars barcelonines, es troben al 97,5 % de la seva capacitat d’emmagatzemament aquest dimecres, una setmana després del temporal Gloria. Ara fa un any tenien aigua fins al 89 % de la seva capacitat.

Les pluges més abundants es van registrar a l’entorn del Montseny: registres de més de 400 l/m². A Barcelona la pluja acumulada entre el diumenge 19 de gener i el dijous 23 a les 8.30 h va superar els 100 l/m² a la majoria de barris.

Els embassaments de les conques de l’Ebre es troben al 79 % de la seva capacitat. Fa un any estaven entorn al 96 %.

Els embassaments del Ter, els que més van desembassar

Els embassaments de Susqueda i el de Sau són els que més aigua van deixar anar durant les hores que va durar el perill de desbordament del riu Ter i que va comportar el confinament de 26 municipis durant la nit de dimecres a dijous i bona part de dijous. Actualment es troben al màxim de la seva capacitat: 102 % i 97 %, respectivament.

Els embassaments de la Baells, el Foix, Sant Ponç i la Llosa del Cavall també estan per sobre del 90 % de la seva capacitat.

A final de l’octubre passat, l’ACA va activar la prealerta per sequera, però aquesta situació ja es va poder desactivar a les acaballes del 2019.

Els rius Llobregat i Besòs

El riu Llobregat va arribar a tenir, el dijous 23 de gener, un cabal de 700 m³/s, i després d’una setmana ja està pràcticament recuperat de la crescuda: aquest dimecres té un cabal de 13 m³/s, quan el seu cabal habitual és de només 9 m³/s.

El Besòs va vorejar els 400 m³/s dimecres passat, però després d’una setmana ja baixa amb un cabal de 7,5  m³/s al seu pas per Santa Coloma de Gramenet. El seu cabal habitual és de 5 m³/s.