Crescuda riu embassament
Actualment els embassaments es troben gairebé al màxim de la seva capacitat

L’estat actual dels embassaments que abasteixen d’aigua la ciutat de Barcelona, els de les conques internes de Catalunya, es troben al 94 % de capacitat. Estan 10 punts per sobre que l’any passat a la mateixa època i es preveu que encara podran rebre més aigua al llarg d’aquesta setmana de l’11 al 17 de maig.

Abril plujós i desgel

Les reserves hídriques tenen bona salut gràcies a les pluges abundats del mes d’abril, especialment al litoral i prelitoral. L’Observatori Fabra va registrar l’abril més plujós dels 107 anys de dades i, a tot això s’hi ha d’afegir la pluja que també va caure durant el temporal Gloria.

A més, l’ambient càlid de les darreres jornades ha facilitat el desgel avançat de bona part de la neu que s’acumulava als cims dels Pirineus.

La  pluja d’aquest darrer cap de setmana ha estat abundant a molts punts del territori on hi ha embassaments, encara que menys a Barcelona.

Per si no n’hi hagués prou amb això, els mapes del temps vaticinen l’arribada de més pertorbacions al llarg d’aquesta setmana. La primera podrà afectar-nos la nit i matinada de dimarts a dimecres. Se’n preveu una altra entre dijous i divendres. Les pluges previstes seguiran contribuint a l’augment dels cabals dels rius i a l’increment de reserves hídriques. De fet, l’Agència Catalana de l’Aigua ha començat ja el desembassament d’alguns pantans com el de la Baells, que aquest dilluns es troba al 96 % de capacitat.

Afectacions a les platges

Algunes platges de l’àrea metropilitana de Barcelona ja han començat la llaurada de la sorra per preparar-se per a la visita de banyistes. Aquesta setmana hi haurà alguns ruixats i mala mar que propiciaran l’acumulació de sediments a l’aigua.