Eixample Respira creu que al programa Protegim les escoles, que l’Ajuntament acaba d’ampliar a 54 centres més, li falta ambició, ja que pretén actuar en aquest mandat en només una de cada tres escoles que segons l’entitat necessita una millora. El portaveu d’Eixample Respira, Guille López, creu, a més, que no s’estan prioritzant les actuacions.

Moltes de les actuacions s’estan fent a les escoles que menys pateixen el problema, aquelles que no tenen tant de trànsit i contaminació”
Eixample Respira

Com a exemple citen l’escola IPSI del carrer de Borrell, un carrer, recorden, que ja està pacificat. En canvi, n’hi ha d’altres com l’escola Llorers, situada al carrer d’Aragó, que creuen que necessitaria una actuació de forma més urgent.

Eixample Respira organitza protestes batejades com a Revolta Escolar des del desembre de l’any passat. Desenes de centres educatius de Barcelona i de moltes altres ciutats han ocupat la calçada propera a les escoles per obstaculitzar el trànsit de vehicles i fer sentir les seves reivindicacions.