Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya acaba d’incorporar una nova eina digital al seu web i a la seva aplicació per a telèfon mòbil. Es tracta de l’ecocalculadora, que permet mesurar la pol·lució que produïm si viatgem en transport privat i comparar-la amb la que produïm si ho fem en Ferrocarrils. D’aquesta manera, des de FGC volen conscienciar la població de la importància de prescindir del transport privat per millorar el medi ambient i la qualitat de l’aire.

Dades per conscienciar la població

“Un viatge tan curt com anar de Sarrià a Plaça Catalunya en cotxe suposa l’emissió de 1.300 grams de diòxid de carboni, que ens podríem estalviar si ho féssim en ferrocarrils”, explica Albert Tortajada, director d’Infraestuctures de FGC. Afegeix que “el nostre objectiu final és que la gent tingui més arguments encara per passar del transport privat no sostenible, a mitjans més sostenibles com podrien ser el ferrocarril”.

L’ecocalculadora és una més de les accions emmarcades en l’objectiu de millorar el medi ambient, que s’afegeix al fet que des d’aquest 2019, el 100 % de l’energia que utilitzen els trens elèctrics de FGC és renovable.