Les altes pressions es reforcen de cara a la segona meitat del cap de setmana. A més, ens entrarà una massa d’aire més càlida que serà la responsable d’un ambient molt primaveral a les hores centrals de la jornada. A diferència d’avui, no es preveuen núvols baixos matinals ni tampoc núvols prims que enteranyinin el cel.

Pel que fa a la temperatura, haurem de vestir-nos a capes, ja que l‘amplitud tèrmica serà molt marcada, especialment als municipis interiors de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La temperatura nocturna es mourà entre els 9 i els 12 ºC prop de la costa, mentre que serà més baixa a sectors enclotats del prelitoral, on podrà baixar fins als 5 ºC. Els valors màxims oscil·laran entre els 20 i els 25 ºC arreu. Els vents d’origen marítim del sud-oest al migdia podran frenar una mica el termòmetre arran de mar i evitaran que es disparin tant com a sectors interiors.

I els pròxims dies?

Primera meitat de la setmana sense canvis importants. Dilluns i dimarts seguirem parlant de sol, amplitud tèrmica i molta bonança als migdies. La petita novetat que trencarà la monotonia anticiclònica serà una massa de núvols que dimarts ens creuarà sense pena ni glòria, i deixarà el dia més variable.

De cara a dijous, una massa d’aire més freda normalitzarà la temperatura però no ens portarà precipitacions. No serà fins al cap de setmana vinent que podríem tenir un canvi de temps més important, amb núvols, més fred i ruixats.

18:26