Vista de Barcelona des de Collserola

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el protocol per alta contaminació de partícules PM10, que ha estat vigent des d’aquest dijous. El protocol es va activar després que diverses estacions de la ciutat registressin nivells de partícules en suspensió superiors als 50 micrograms per metre cúbic d’aire.

La pluja que ha caigut aquesta nit de dijous ha contribuït a millorar la situació, encara que alguns valors continuen alts. A l’Eixample (av. Roma – c. Comte Urgell), per exemple, aquest divendres al matí s’han registrat 65 µg/m³ i a l’estació del Poblenou (c. Lope de Vega – c. Pujades), 63. Per això, es manté el preavís per la presència de pols africana a l’ambient.

Els registres de PM10 a les 11 del matí encara superaven els 50 µg/m³ a diferents indrets, però amb clara tendència a la millora al final del dia.

 

Al conjunt de Catalunya la situació està en fase d’avís preventiu, per nivells “moderats” de contaminació per partícules en suspensió, segons ha informat a través de Twitter la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat.