Els veïnat del Poblenou lamenta la pèrdua d’arbres a la rambla del Poblenou, que actualment té una desena d’escocells buits. Asseguren que cada vegada n’hi ha més i que, en alguns casos, fins i tot s’hi posa ciment en lloc de replantar-hi un altre exemplar. Els escocells sense arbre fan que passejar-hi sigui més perillós, segons expliquen, ja que costa veure el sot i és fàcil ensopegar-s’hi.

La causa: el canvi de l’auró per la mèlia

Segons Parcs i Jardins, la situació a la rambla es deu a un canvi d’espècie en l’arbrat. Els tècnics expliquen que en aquest passeig es va triar l’auró per substituir el plàtan, però aquesta espècie no està donant bons resultats en aquest emplaçament. S’ha decidit per això canviar-los per mèlies, i fer-ho de manera gradual. La conseqüència és que han proliferat els escocells buits, tot i que Parcs i Jardins diu que està previst que es plantin properament.

Operaris tapant un escocell buits a la rambla del Poblenou

Alguns escocells es tapen amb ciment

Alguns dels clots s’han tapat amb ciment, una acció que ha posat en alerta els veïns, que afirmen que a la rambla s’estan perdent exemplars. Segons el districte de Sant Martí, s’ha fet de manera excepcional i només en aquells punts on no és viable la plantació d’un altre arbre per l’existència de serveis en el subsol o altres impediments.

Parcs i Jardins xifra en 375 els exemplars entre arbres i palmeres que hi ha a la rambla del Poblenou.

Barcelona inicia una plantació massiva de 8.000 arbres per reduir el nombre d’escocells buits
L’acció es durà a terme des d’aquest mes d’octubre i fins a finals de l’any 2023