La darrera setmana passarà a la història per l’arribada, aquest diumenge fa tot just set dies, d’un temporal extraordinari tant pels seus efectes devastadors com pels registres, amb ventades molt fortes i persistents, pluges extremament abundants, nevades històriques i un senyor temporal marítim. A l’altra costat de la balança hi tenim la setmana que comença aquest dilluns i que serà completament estable i primaveral, de fet, tots els models de referència indiquen que el risc de precipitacions serà baix i a més les temperatures més altes del que toca.

Evolució de les temperatures a 850 hPa prevista per diferents models
Evolució de les temperatures a 850 hPa prevista per diferents models

 

Dimecres, únic dia en què baixarà la temperatura

Dilluns i dimarts dominarà el sol amb núvols prims a Barcelona i unes temperatures que aniran a l’alça, dilluns la màxima arribarà als 16 graus i dimarts als 18.

De tots els dies de la propers setmana, l’únic en què la temperatura baixarà serà dimecres, ja que passarà una petita línia frontal, sense pena ni glòria pel que fa a precipitacions, però que arrossegarà una massa d’aire una mica més freda cap a casa nostra, cosa que farà baixar una mica la temperatura, alhora que farà augmentar la nuvolositat. La màxima de dimecres a Barcelona quedarà al voltant dels 15 graus.

Evolució de les temperatures i la possibilitat de pluja a Barcelona
Evolució de les temperatures i la possibilitat de pluja a Barcelona

A partir de dijous, temperatures primaverals

La lleugera davallada de les temperatures de dimecres no tindrà continuïtat i a partir de dijous aniran en augment. Dijous i divendres la màxima arribarà fàcilment als 19 graus. El punt àlgid, però, pel que fa a temperatures l’esperem de cara a diumenge quan al migdia podrem arribar als 20 graus, fet que implicarà que el mes de febrer començarà amb temperatures clarament superiors a les normals per les dates.

Temperatura prevista a 850 hPa per diumenge al migdia
Temperatura prevista a 850 hPa per diumenge al migdia

Evidentment estem parlant de la previsió de molts dies per endavant i, tot i que la probabilitat que es compleixi és molt elevada, com sempre us recomanem que feu un seguiment del temps al nostre web, en què puntualment us informarem si hi ha alguna variació en aquest pronòstic.