Les pluges que van afectar Barcelona durant les hores prèvies a la Diada van ser fruit de la mateixa pertorbació que ha causat les inundacions al País Valencià, Múrcia i Almeria. Es tracta d’una DANA que es va anar desplaçant cap al sud del Mediterrani, entre dimecres i dijous, i que deixa registres d’entre 150 i més de 500 l/m². A Barcelona, la pluja mitjana de tot un any és de 600 l/m².

Pluja torrencial al País Valencià

Aquest divendres s’ha confirmat la tercera víctima mortal causada pel temporal. A més, s’han de lamentar nombroses esllavissades i desbordaments, com el de l’embassament d’Almansa i el del riu Segura, a l’altura d’Oriola, a Alacant.

Les pluges seguiran aquest divendres

Els mapes del temps segueixen pronosticant un temps molt complicat al País Valencià i l’Agència Estatal de Meteorologia ha emès diversos avisos per alertar la població, especialment a València, Alacant, Múrcia, Almeria i Granada.

La pertorbació que genera aquestes pluges tan intenses tendirà a desplaçar-se en direcció nord-oest durant el cap de setmana i podrà deixar ruixats també a casa nostra. Seran febles i dispersos, ja que un cop la DANA es mogui cap a l’interior peninsular es debilitarà.

Quina va ser la darrera DANA que va afectar Barcelona?

La darrera DANA que va arribar a la ciutat va ser l’octubre passat i va causar inundacions a l’avinguda del Paral·lel i al Raval.

L’octubre del 2018 va ser el mes plujós dels darrers 30 anys a causa d’aquella pertorbació, que ens va afectar al voltant del dia 9 i que va facilitar que s’acabés duplicant el valor mitjà de pluja mensual. Va ser de 196 l/m².