Com cada tardor, l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM) organitza una edició del curs d’iniciació pràctica a l’observació meteorològica. Tindrà lloc el dissabte 18 de novembre en un marc immillorable: l’Observatori Fabra. Serà la 25a edició del curs.
Aquesta activitat s’engloba dins la 28a Setmana de la Ciència, que enguany se celebra del 10 al 19 de novembre i en la qual hi ha tot un reguitzell d’activitats per a tots els públics relacionades amb les diverses branques de la ciència.
Sis xerrades per iniciar-se en l’observació meteorològica
Al llarg de tot el dia, els assistents al curs gaudiran de sis xerrades que tractaran diversos temes relacionats amb l’observació meteorològica i una visita a les instal·lacions de l’Observatori Fabra. Les xerrades aniran a càrrec de diversos professionals en la matèria.
Durant la primera part de la jornada, Marcel Costa (ACOM) parlarà sobre la identificació de núvols, mentre que Ramon Pascual (AEMET) ho farà sobre els diversos fenòmens meteorològics. Tot seguit, José Miguel Barrachina explicarà la normativa internacional d’instal·lació i d’observació, i Alfons Puertas (Observatori Fabra) comentarà els diversos instruments que formen part d’un observatori meteorològic.
Havent dinat, Montserrat Busco (SMC) parlarà sobre les observacions fenològiques i, a continuació, Marcel Costa presentarà els models d’estacions meteorològiques automàtiques i la gestió de dades. Finalment, Alfons Puertas conduirà una visita a les instal·lacions de l’Observatori Fabra.
Activitat gratuïta, però amb inscripció prèvia
L’activitat és oberta a qualsevol persona amb interès per a la meteorologia i l’observació meteorològica. És gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament abans del dimecres 15 de novembre, trucant al número de telèfon de l’associació indicant el nom i cognoms de les persones interessades i el número de telèfon de contacte. L’aforament és limitat.