Galanthus Natura
Eriçons urbans. Imatge de Galanthus Natura

Des de fa temps sabem que Barcelona és una ciutat rica en biodiversitat, un aspecte que s’ha anat potenciant durant els darrers anys gràcies a l’aposta de mesures noves com l’erradicació del glifosat —un herbicida químic no selectiu— o la naturalització d’espais com els escocells dels arbres i les zones verdes. Aquestes mesures, englobades dins d’un model nou de jardineria ecològica, han afavorit que la natura (flora i fauna) sigui més present que mai a la ciutat.

Barcelona, ciutat biodiversa

Tot i que a vegades no en siguem prou conscients, el nucli urbà és l’hàbitat d’una gran varietat d’espècies animals. Aquest curs permetrà descobrir, per exemple, que la gavina corsa —amenaçada a escala mundial— fa niu al port de Barcelona, que la capital catalana acull la colònia urbana de bernats pescaires més gran d’Europa, o que la reintroducció dels falcons pelegrins i els eriçons són un èxit.

En parlaran Juli Mauri, cap de Sostenibilitat i Espècies Protegides del Parc Zoològic de Barcelona, i Sergi Garcia, impulsor d’educació ambiental i biodiversitat urbana de l’entitat Galanthus Natura.

 Què cal fer per apuntar-se al curs?

Per tal de conèixer la biodiversitat urbana, La Fàbrica del Sol ha organitzat un curs en línia anomenat Barcelona, ciutat biodiversa. El curs es durà a terme divendres, 22 de maig, de 18 a 19.15 h. Es tracta d’una activitat gratuïta a la qual per accedir-hi cal inscriure’s previament.

L’activitat es realitzarà mitjançant la plataforma Zoom. L’enllaç per accedir a la sala s’enviarà per correu electrònic i un dia abans.