tall trànsit escola

Aquest divendres més de 50 escoles han convocat talls de trànsit simultanis a Barcelona, Sabadell i Badalona per exigir menys pol·lució i menys sorolls als centres educatius. És el quart tall col·lectiu de l’anomenada #RevoltaEscolar i cada cop té més adhesions.

A Barcelona participen en la protesta les AFA de 46 escoles, set més que en la darrera convocatòria, fa 15 dies. A més, també hi participen tres centres de Sabadell i tres de Badalona. “Aquest no és un problema exclusiu de Barcelona, com ho demostra el fet que escoles d’altres poblacions s’hi estiguin sumant”, assegura Guille López, portaveu d’Eixample Respira. En la primera protesta, el desembre del 2020, hi van participar una vintena d’escoles.

La intenció és mantenir els talls cada 15 dies fins que no es vegin canvis “substancial i urgents per part de les administracions”.

La JEC ha denegat alguns permisos

Les AFA dels centres han decidit mantenir les protestes, tot i que la Junta Electoral ha denegat el permís de protesta en alguns casos per no haver anunciat el tall amb l’antelació requerida. Aquest és el cas del tall de trànsit que havien convocat les escoles Ítaca i Anglesola al carrer de Numància i també el de l’Escola Àngels Garriga. En aquests casos no es tallarà el trànsit, però les famílies i els nens es concentraran a la sortida de l’escola.