Foto: Hector Sanz Garcia

Durant la nit i matinada d’aquest dilluns s’ha pogut veure la conjunció formada pels planetes Venus i Júpiter, molt brillants, al cel de la ciutat. Durant els propers vespres i nits es podran tornar a veure, a partir de les 17.24 h aproximadament, que és l’hora prevista de la posta de sol d’aquest dimecres.  A més, Mercuri també és i serà visible a l’alba durant els propers dies.

Saturn, també ben visible

La conjunció Venus i Júpiter, la més brillant de totes, seguirà ben visible dimarts i estarà acompanyada, més al nord i una mica menys brillant, pel planeta Saturn. Tots tres seran visibles a partir de la posta de sol, sense necessitat de cap aparell especial.

A partir d’aquest dimecres la lluna es troba en fase creixent i també se sumarà a l’espectacle astronòmic del cel barceloní dels propers dies.

Què hem de fer per poder veure Venus i Júpiter?

La conjunció dels dos plantes és visible si mirem en sentit sud-oest, molt a baix en l’horitzó. És per aquest motiu que és aconsellable situar-se en un lloc una mica elevat i aïllat d’arbres o edificis que puguin obstaculitzar la visió de la part baixa del cel.

Durant els propers dies Venus es desplaçarà cap al nord i s’aproximarà a Saturn, al mateix temps que s’allunyarà de Júpiter.

Els núvols no seran un inconvenient

El temps anticiclònic ens acompanyarà fins a final d’aquesta setmana i les properes nits es preveuen majoritàriament serenes. La temperatura no serà excessivament freda, encara que caldrà abrigar-se. La temperatura prevista durant la posta de sol és d’entre 14 i 15 ºC. Durant l’alba estarà entorn dels 10-12ºC.