Al Fòrum se celebren anualment una cinquantena d’esdeveniments que, segons expliquen els veïns de la zona, ocasionen molèsties. Demanen que es reparteixi l’organització d’actes de gran format i que els que s’hi facin siguin més respectuosos amb el veïnatge, principalment quant a soroll i contaminació acústica.

La incineradora segueix en el punt de mira

També volen que es prenguin les accions necessàries per reduir la contaminació de l’aire amb, entre altres mesures, el tancament de la incineradora que hi ha a tocar del barri del Besòs i el Maresme. Fa anys que des de la coordinadora Aire Net en reclamen el tancament i més transparència mentre segueixi funcionant.

Sis mesos d’inacció

L’Ajuntament va aprovar la creació de la comissió per parlar dels usos del Fòrum el mes de maig passat. Al darrer plenari de Sant Martí tots els partits polítics es van comprometre de nou a tirar-la endavant. Els veïns volen que de les paraules es passi als fets i es posi en marxa al més aviat possible.

Els veïns tenen propostes

Repartir els actes per diferents punts de la ciutat i que els que es facin allà siguin d’un caire més esportiu i familiar. És una de les propostes de l’Associació de Veïns Zona Fòrum per ajudar a contrarestar les molèsties que ocasionen la cinquantena d’esdeveniments de gran format que acull el recinte del Fòrum durant l’any.