cometa neowise
Foto: @RobertRamosfoto

El cometa 2020 NEOWISE ha cridat molt l’atenció durant les darreres matinades, encara que cada dia es veu més baix a l’horitzó i menys brillant, motiu pel qual és més difícil de veure.

Durant els propers dies hi haurà més oportunitats de veure el cometa, però mirant al nord-oest, en lloc del nord-est, i al vespre, en lloc de la matinada, com havia passat fins ara.

Com puc veure el cometa NEOWISE ?

L’astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català explica que a partir del 14 de juliol ja no caldrà matinar per gaudir del cometa NEOWISE. A partir d’ara es veurà durant les primeres hores de foscor i durant més estona que no pas les darreres matinades, ja que un cop sortia el sol la visió del cometa es feia més difícil.

Malgrat que serà visible durant més estona, el cometa perdrà lluentor, motiu pel qual ja no serà tan fàcil de veure a ull nu. Català recomana l’ús de prismàtics.

A mesura avancin els dies el cometa guanyarà altura i serà menys brillant, fins al punt de deixar de ser visible a final de juliol. Es preveu que el dia 23 sigui el moment de màxima proximitat del cometa a la Terra, a una distància aproximada de 103 milions de quilòmetres de distància. Un cop es deixi de veure ja no tornarà a ser visible fins d’aquí a uns 7.000 anys, segons alguns científics.