Cada vegada que les previsions meteorològiques anuncien pluja al Raval, els comerciants ja tremolen. Massa vegades han hagut de patir com l’aigua ha entrat a l’interior dels establiments i han perdut no només menjar, sinó també electrodomèstics. És el cas de l’Abdul, propietari del bar La Llesca Halal, al carrer de Sant Pau, que aquest dimarts al matí ja ha posat un tauló de fusta per evitar inundacions al seu local. Al restaurant xilè del mateix carrer, a l’altra banda de la rambla del Raval, el Tomàs també ha tret un gran tauló que ha de protegir el seu local de la pluja. Recorda que en altres ocasions fins i tot la porta de vidre l’establiment va quedar malmesa.

Tècniques més sofisticades

A l’estanc del carrer de Sant Pau, just davant dels Jardins de Sant Pau del Camp, el Rodrigo ja pensa a canviar la fusta per un sistema d’alumini més resistent i que pugui col·locar una sola persona de forma ràpida si s’acosta un temporal.

Des d’aquest dimarts es manté activat el pla Inuncat en fase d’alerta a tot Catalunya. A Barcelona es podrien produir acumulacions de pluja amb més de 100 litres per metre quadrat en les properes 24 hores.