Les platges es preparen per poder estar llestes per a la temporada alta de bany, que comença el 29 de maig, i que enguany està marcada per la manca de sorra, sobretot des del temporal Glòria del gener del 2020. Per això, aquesta setmana les màquines han començat a transportar sorra als punts més afectats i a reubicar algunes instal·lacions de bany. Els treballs van començar dilluns i s’allargaran fins diumenge.

Transvasament de sorra i reubicació de serveis

Les actuacions consisteixen a perfilar les platges i fer un transvasament de sorra de zones on s’acumula cap a zones on n’ha quedat molt poca. Això ha de permetre instal·lar totes les infraestructures de la temporada de bany, com ara els xiringuitos, alguns dels quals enguany s’han hagut d’ubicar al passeig. També es dona protecció a tots aquests serveis que hagin pogut quedar al descobert.

Les grues i els camions han començat a retirar sorra de la platja de Sant Miquel i Barceloneta, i es traslladarà a altres punts del litoral barceloní afectat. D’altra banda, també es farà el transvasament de sorra de la bocana del Port Olímpic fins a la platja de la Barceloneta i Somorrostro.

Es prepara la platja de gossos i el servei de bany assistit

A més, començarà el muntatge de la tanca perimetral de l’àrea de gossos a la platja de Llevant i els mòduls i equipaments de bany assistit a les platges de Sant Miquel, Nova Icària i zona de banys del Fòrum. Tot plegat es posarà en marxa a l’inici de la temporada alta.