Cotxes a l'autopista AP-7

El nou impost de CO2 a Catalunya comença a funcionar des d’aquest dimecres, 15 de setembre. A partir d’ara els turismes, motocicletes i furgonetes hauran de pagar aquest tribut en funció de la quantitat de partícules de diòxid de carboni que emetin per cada quilòmetre. Es calcula que la mesura afectarà 2,3 milions de vehicles matriculats Catalunya.

Qui ha de pagar l’impost CO2 a la Generalitat?

Els cotxes i motos que generin més de 120 grams de CO2 per cada quilòmetre estaran obligats a pagar l’impost. La majoria haurà d’abonar un import anual al voltant dels 20 euros i en quedaran exempts aquells conductors que hagin de pagar menys de sis euros.

Com pagar el tribut?

Hi ha diverses formes de pagar l’impost. Es pot fer a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya des d’aquest 16 de setembre o bé optar per altres vies. En aquest cas, a partir de l’octubre es rebrà una notificació amb l’import, els terminis i formes d’ingrés.

Mapa de la contaminació a Barcelona en temps real

67 milions d’euros per protegir el medi ambient

La Generalitat calcula que amb aquest impost, aprovat el 2017, recaptarà 67 milions d’euros. Aniran destinats a polítiques per protegir el medi ambient, al foment del transport sostenible, a les energies renovables i als vehicles nets. L’any vinent, el govern recollirà més diners perquè el tribut passarà a cobrar-se en tots els vehicles que emetin més de 95 grams per quilòmetre.