com veure eclipsi lluna 2022

Falten poques hores per veure l’eclipsi de lluna 2022, el qual, si els núvols ho permeten, serà visible des de Barcelona. El fenomen durarà una estona, si bé hi haurà unes hores concretes en què es podrà veure aquest eclipsi total. Això sí, ja t’avancem que caldrà quedar-se despert fins tard o matinar molt per poder-lo veure.

Tot seguit t’expliquem com veure l’eclipsi de lluna 2022 a Barcelona, tot detallant quina és la millor hora per veure’l i a quina direcció cal mirar per gaudir-lo.

L’eclipsi de lluna 2022, hora a hora

Si el temps ho permet, la millor hora per veure l’eclipsi total de lluna aquest 16 de maig serà a les 6.11 h. Tot seguit et detallem les hores més importants a tenir en compte per veure l’eclipsi lunar:

3.32 h

Serà l’inici del que s’anomena eclipsi penumbràtic. Es tracta d’un petit enfosquiment a una part de la lluna que suposa el començament del fenomen que es veurà durant el que queda de matinada.

4.47 h

Gairebé una hora més tard, a les 4.47 h, serà quan es podrà començar a veure l’eclipsi parcial de lluna: l’ombra de la Terra ja taparà la primera part de la lluna i, progressivament, l’anirà enfosquint amb el pas dels minuts.

5.29 h

Aquesta és una hora important a tenir en compte: encarà serà fosc i a les 5.29 h començarà ja l’eclipsi total de lluna. Això vol dir que tot el disc de l’astre quedarà enfosquit, cobert per l’ombra del planeta Terra.

6.11 h

Si només vols veure el punt màxim de l’eclipsi total, aquesta és l’hora que has d’apuntar-te: a les 6.11 h serà quan es produirà el punt màxim de l’eclipsi total i, per tant, quan es veurà perfectament el fenomen.

6.34 h

Serà la fi de l’eclipsi: a aquesta hora, la lluna ja haurà marxat per l’horitzó i el sol apareixerà.

Consells per veure l’eclipsi lunar

  • Cal mirar cap al sud-oest (cap al massís del Garraf).
  • Pujar en algun lloc d’altura per garantir una bona visibilitat.
  • Allunyar-se de punts amb llum: com menys llum, millor.
  • No cal cap mena de precaució per observar l’eclipsi lunar.