L’Ajuntament de Barcelona ha convocat aquest dimecres a la tarda la taula per declarar l’emergència climàtica. El consistori també avançarà un primer pla d’acció que ha de preveure mesures a aplicar a curt, mitjà i llarg termini.

Més de 200 persones ja han confirmat la seva assistència a la Taula per l’Emergència Climàtica, en què participaran membres de les entitats que formen part de Xarxa Barcelona + Sostenible i representants de la Generalitat, de l’Estat i dels grups municipals del consistori. L’alcaldessa, Ada Colau, en presidirà la constitució. L’objectiu d’aquesta primera trobada és posar en marxa la declaració per l’emergència climàtica i treballar per establir un pla d’acció conjunt. De fet, fa uns dies, Colau ja va anunciar algunes de les propostes com ara la limitació dels creuers i de l’ampliació de l’aeroport.

Aquesta taula també serà el marc en què es debatran les accions concretes i efectives que desplegarà el Pla clima entre el 2020 i el 2025, un full de ruta per aconseguir reduir el 45 % de les emissions d’ara al 2030.

Altres ciutats pioneres

Barcelona no serà la primer ciutat europea a declarar aquest estat d’emergència climàtica. Als Països Baixos, la ciutat d’Amsterdam ja ho va fer i també n’és un exemple el govern de les illes britàniques.