Un equip de vuit científics que treballen en diferents centres d’investigació, com el CSIC, han volgut esvair els dubtes més habituals sobre el canvi climàtic en un vídeo. Van demanar a l’alumnat de quatre centres de secundària catalans que els fessin arribar les preguntes que els suscita l’escalfament global: quines en són les causes, les conseqüències i les possibles solucions.

El coordinador del projecte i investigador del CSIC, Armand Hernández, explica que el vídeo vol ser una font d’informació rigorosa sobre el moment d’emergència climàtica actual, alhora que llança un missatge en positiu, oferint possibles solucions per revertir l’escalfament global. L’audiovisual parteix de l’evidència, ja irrefutable, que el canvi climàtic és real i és culpa de la humanitat.

“Ja no es posa en dubte el canvi climàtic. Els models no poden explicar l’escalfament per causes naturals. S’hi ha d’introduir la influència humana perquè puguin explicar aquest escalfament i la velocitat a què s’està produint”

Una altra de les científiques que han treballat en el guió del vídeo, la investigadora de la Universitat de Durham Paula Moffa, explica que la principal causa de l’escalfament “som nosaltres mateixos, la manera com vivim individualment”.

“És necessari un canvi del model de consum per reduir la petjada de CO2 de cadascú, però per això necessitem normes de govern que ens obliguin a modificar els nostres hàbits”