Voluntaris de l’entitat Ecologistes en Acció del Baix Llobregat – les Agulles han constatat aquest dijous l’aparició de “centenars de peixos morts” al tram baix del riu Llobregat, concretament al pont de la C-31, l’autovia de Castelldefels. Segons l’entitat, els peixos han aparegut “morts en un ambient d’aigües molt tèrboles i amb aparença d’haver patit alguna contaminació greu que els podria haver causat la mort”. Hi afegeixen que els peixos són visibles a la superfície però que el mateix element pot haver causat la mort “probablement a molts altres organismes animals”.

El grup ecologista assegura que ha posat els fets en coneixement del Cos d’Agents Rurals i de l’Ajuntament del Prat “per informar de la situació i demanar que facin les comprovacions pertinents”. L’entitat reclama a la Generalitat, l’Agència Catalana de l’Aigua i a totes les autoritats “que investiguin el succés i delimitin les responsabilitats administratives o penals” del que consideren que pot haver suposat un “greu delicte ambiental”.

El Llobregat, un riu “històricament contaminat”

Ecologistes en Acció recorda que el riu Llobregat és un riu “històricament contaminat”, que ha patit “abocaments industrials vinculats a les moltes fàbriques” al llarg de la seva llera i també el “desviament de la desembocadura per l’ampliació del Port de Barcelona”. L’entitat tem que “un nou abocament il·legal d’alguna indústria o bé d’algun sistema col·lector d’aigües fecals d’algun municipi riberenc” pugui haver afectat “greument l’ecosistema fluvial i provocat un retrocés en el procés de recuperació” del riu.