Aquest dissabte al vespre el temps serà més aviat tranquil durant el partit de futbol del Barça-Espanyol al Camp Nou, tot i que no descartem alguna sorpresa en forma de xàfec quan el derbi estigui acabat.

La massa de núvols que correspon a una gota freda situada al sud-oest peninsular anirà pujant de latitud i ens deixarà el cel força carregat en conjunt.

Satèl·lit Meteosat (sat24) dissabte al migdia. Massa de núvols al sud i sud-est d’Espanya

Així doncs, el cel estarà força tapat per núvols mitgencs força gruixuts aquí, a Barcelona. Precisament, la presència de nuvolositat impedirà que faci molt fred, de manera que la temperatura es mantindrà al voltant dels 14-15 ºC al llarg del partit. Per tant, no farà un fred de ple hivern, però sí que caldrà anar amb jaqueta i màniga llarga.

Possibilitat de pluja? Baixa, en conjunt

La majoria de models ens marquen la formació de precipitacions lliscant i movent-se de sud-oest a nord-est davant la costa catalana i, per tant, no haurien d’afectar el Camp Nou ni bona part de la ciutat.

Precipitació prevista dissabte, a les 23 h (Font: Meteociel GFS)

Ara bé, en meteorologia res no és 2 +2 i hem de parlar de probabilitat o opcions. Mirant el reguitzell de mapes que utilitzem l’equip de btveltemps, hem detectat que hi ha un parell de fonts que ens marquen la formació d’alguns nuclis de precipitació tocant terra ferma cap a les 23 o les 0 h. Si això s’arriba a complir, podria arribar a ploure en acabar el partit o un cop finalitzat, quan els aficionats vagin abandonant el Camp Nou i marxin cap a casa.

Previsió de pluja entre les 0 i la 1 h. font: Meteociel AROME
Previsió de pluja entre les 23 h i la 1 h. Model Woespana-Euro4

Així doncs, l’aigua respectarà bona part del partit, però ja hem vist que a les acaballes del derbi augmenta una mica la possibilitat d’algun xàfec o precipitació a tocar de la costa segons dos dels models que utilitzem. Així doncs, no descartem que la tornada a casa dels seguidors pugui estar marcada per algun xàfec.

La recomanació que fem des de btveltemps és portar paraigua plegable, tot i que no l’haurem de fer servir durant pràcticament les dues hores del joc.