Avinguda Diagonal
Els dies de pluja contribueixen a rentar les fulles dels arbres

Finalment el canvi de temps que s’esperava pel Cap d’Any serà molt descafeïnat. Quedarem lluny de la part més activa d’un embossament d’aire fred que lliscarà pel sud de França i marxarà cap a la zona alpina.

L’embossament d’aire fred no arribarà

Fins fa un parell de dies semblava que l’embossament d’aire fred podria afectar-nos de manera directa, amb un possible episodi de pluja i una davallada de la temperatura.

El cert és que finalment aquest aire fred no arribarà, quedarà lluny i el canvi quedarà en un simple augment de núvols i, amb sort, algun petit ruixat fregant la costa.

Mapa de superfície previst per demà dia 01/01/2020, segons l’AEMET

Núvols per rebre el 2020

Serà ja a partir de la tarda del dia 1 de gener quan veurem un augment gradual dels núvols. El moment de més inestabilitat s’entreveu per dijous, moment en què no es descarta algun petit ruixat, anecdòtic, de curta durada i de poca quantitat.

Les temperatures continuaran marcant valors hivernals als migdies però continuarà sense fer especialment fred en hores nocturnes.

Més fred per Reis?

El fred es podria intensificar per més endavant, amb una entrada d’aire continental que segons alguns models arribaria pel dia de Reis, tot i que molt eixuta i sense que amenaci pluja.

Meteograma per Barcelona els propers dies. Possible entrada freda per Reis

A més a més, la situació per als amants del fred tampoc no és especialment optimista. Tal com estaran posicionats els centres d’acció, és més probable que el fred continental marxi cap a Itàlia i els Balcans que cap a nosaltres.

En tot cas, falten encara uns dies i pot canviar. Veurem si els Reis ens porten carbó meteorològic o algun petit regal en forma de fredorada. Al web de betevé teniu tota la méteo actualitzada: