L’Ajuntament de Barcelona prepara un dispositiu especial de neteja per a la nit de Cap d’Any a la zona de la plaça d’Espanya i de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que seran el punt neuràlgic de les celebracions que organitza el consistori.

Al centre de la ciutat, tot i que no s’hi organitza cap acte, també es reforçarà la neteja, ja que es preveu que moltes persones s’hi desplacin per celebrar l’entrada al nou any. L’objectiu és que espais com la plaça de Catalunya o la Rambla estiguin nets l’endemà a primera hora del matí.

Com serà el dispositiu

En el dispositiu especial de la plaça d’Espanya hi participaran 46 persones, que treballaran de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana, que també coordinarà amb Mossos d’Esquadra el dispositiu de seguretat de la nit. Quan acabi l’espectacle que donarà la benvinguda al 2020 es farà una neteja integral de tota la zona. Al voltant de la plaça d’Espanya també s’instal·laran 44 lavabos químics. D’aquests, quatre són adaptats per a persones amb diversitat funcional.

10.000 gots de plàstic reutilitzables

Al recinte on es farà la celebració, com és habitual, no s’hi podran entrar envasos de vidre. Aquest any, com a novetat, es lliuraran gots de plàstic reutilitzables, en lloc dels d’un sol ús. Aquests gots seran de 500 ml i la idea és que les persones que portin ampolles de vidre puguin abocar la beguda en aquests gots per entrar a la zona de la celebració.

Hi ha preparats 10.000 gots d’aquest tipus que porten escrita la frase “Utilitza’m dins i fora la festa”. Però per qui no es vulgui endur el got, a la sortida hi haurà set punts de recollida perquè, un cop nets, es puguin fer servir en altres esdeveniments. A la festa també hi haurà punts de recollida selectiva d’envasos i papereres de rebuig.