És desembre i, per aquestes dates, seria lògic pensar en fred i, fins i tot, neu en plenes festes de Nadal. Però aquest 2022, les jornades nadalenques són atípiques, amb una temperatura excepcionalment alta que ha deixat diversos rècords a l’Observatori Fabra, on s’han sobrepassat els 20 ºC tres dies seguits i, fins i tot, s’ha arribat als 23 ºC a la Zona Universitària. Aquest Sant Esteve s’ha vist una imatge completament inhabitual: platges amb gent passejant i prenent el sol sense samarreta i, fins i tot, alguns banyistes ficats a l’aigua.

I és que el temps d’aquest dilluns, 26 de desembre, ha convidat molts ciutadans a treure’s la roba. I prova de l’excepcionalitat del moment són les dades oficials: en els darrers 30 anys, l’Observatori Fabra ha registrat 12 graus de mitjana el mes de desembre com a màxima. En canvi, aquest diumenge, dia de Nadal es van superar els 22 graus. És a dir, amb 10 graus de diferència de la mitjana dels darrers anys.

Amb la jaqueta a la mà a finals del desembre

Després de dos dies batent rècord de temperatura el mes de desembre, el 24 i el 25 de desembre, per Sant Esteve es repeteix la situació, i se superen el 20 graus a la major part de Barcelona. La caloreta i el cel serè han convidat molts barcelonins a gaudir de l’exterior. Per això, el passeig Marítim s’ha omplert de gom a gom a mesura que ha avançat el matí, amb molts passejants que han sortit al carrer sense l’abric, i amb més jaquetes a les mans que no pas posades.