Petita treva a les altes temperatures i a l’estancament meteorològic aquest dimecres
L’aproximació d’un embossament d’aire fred en altura afavorirà la presència de nuvolades de cara a aquest dimecres, 7 d’agost. Aquest serà el dia més inestable de la setmana i en el qual els xàfecs i les tronades estaran a l’ordre del dia havent dinat al Pirineu, el Prepirineu, alguns punts de l’interior i també del nord-est de Catalunya.
Malauradament els ruixats no sembla que hagin d’afectar Barcelona.
Les tempestes faran baixar de forma clara la temperatura al nord del territori, mentre que a Barcelona i en sectors de la costa el descens ni es notarà. La pausa durarà poc, ja que a partir de demà, dia 8, el termòmetre tornarà a escalar posicions.
Nou pic de calor per divendres
La calor es tornarà a intensificar arreu del país a finals de setmana a causa de l’arribada d’una nova massa d’aire calent en altura procedent del nord d’Àfrica. Malgrat que no serà una situació tan extrema com la de finals de juny, sí que es preveu que el termòmetre torni a superar els 36 o 38 graus amb facilitat a l’interior i Ponent.
A Barcelona caldrà estar atents a la possibilitat que divendres, 9 d’agost, pugui bufar vent de ponent, eixut i reescalfat. Si és així, la temperatura es podria disparar a l’alça per damunt dels 35 graus durant unes quantes hores a la ciutat, així com a diverses localitats de litoral i el prelitoral. En base als darrers mapes, seria una situació breu, dissabte, 10 d’agost, tornaria a predominar el vent de mar, el qual contindria novament el termòmetre a l’entorn de valors més habituals. Tot i això, els darrers mapes apunten que el vent de ponent no acabarà d’entrar a Barcelona.
Aquest pic de calor podria finalitzar, si els mapes tenen raó, sobtadament un parell de dies abans de la Mare de Déu d’Agost. L’arribada d’una nova massa fresca i més inestable en altura procedent de l’Atlàntic normalitzaria la temperatura i incrementaria la possibilitat de xàfecs i tronades “a posteriori”.
A btveltemps seguirem el minut a minut de l’evolució dels models meteorològics al llarg dels pròxim dies.