Aquest dissabte s’han registrat 29 ºC a l’estació meteorològica de Sarrià i a la de Vallcarca. Encara queden uns dies perquè arribi l’estiu, el 21 de juny, però la calor canicular sembla que aquest any s’avançarà i que ens afectarà ben bé fins dimecres vinent. Les propers nits també es preveuen tropicals, és a dir, amb valors per sobre dels 20 ºC a la ciutat.

És la primera vegada aquest any que a la ciutat ens apropem als 30 ºC i diumenge la calor encara serà més intensa que la d’avui. Aquest dissabte ha començat a apropar-se una massa d’aire molt càlida, procedent del nord d’Àfrica, i que ens acompanyarà ben bé fins dimecres. De dia, els termòmetres arribaran als 30 ºC diumenge i als 28-29 ºC els primers dies de la setmana que ve. Durant la nit, els termòmetres no baixaran dels 21 o 22 ºC.

Aquestes temperatures estan per sobre de la mitjana climàtica i és molt probable que la situació meteorològica actual s’allargui més de tres dies seguits. Llavors podrem parlar d’onada de calor.

Per altra banda, la temperatura de l’aigua del mar també es troba per sobre de la mitjana climàtica per aquesta època de l’any i que és de 19,7 ºC. Divendres passat, 9 de juny, el termòmetre del meteoròleg Diego Lázaro marcava 21,5 ºC a un metre de fondària de la Barceloneta i el del Manel Cascante, meteoròleg de betevé, va marcar el mateix dia 21,3 ºC a un metre de profunditat de la platja de la Mar Bella.