Poca visibilitat aquest dissabte a Barcelona per la boira. Tan poca que alguns edificis emblemàtics sembla que han desaparegut de la silueta urbana de la ciutat i que aquest fenomen meteorològic se’ls ha, literalment, menjat. Tot i ser ben a prop d’alguns edificis, és complicat veure’ls nítidament perquè la boira els cobreix i deixa un panorama que només es veu amb aquesta intensitat de tant en tant a la ciutat.

A continuació, us fem un recull de les millors imatges de la boira que ha fet desaparèixer edificis de Barcelona com la Torre Glòries, la Sagrada Família, el MNAC o l’Hotel W.

Així ha arribat la boira a Barcelona

Les càmeres de Montjuïc han captat com ha arribat la boira a partir de mitja tarda a la nostra ciutat. En la imatge accelerada es pot veure com poc a poc van desapareixent alguns dels edificis més característics de la Ciutat Comtal. Fins i tot, la boira tapa la càmera.

Per què es forma la boira?

La boira anomenada d’advecció a la nostra ciutat es forma per l’arribada d’una massa d’aire molt càlida en contrast amb una superfície freda. En el cas barceloní, aquesta superfície freda és el mar i s’acostuma a formar a la primavera, que és precisament quan el mar té una temperatura més baixa.

Quan arriba la massa d’aire càlid, entra en contacte amb el mar fred. La capa més propera al mar es refreda i es condensa i forma la boira que acostuma a deixar-nos un front marítim fantasmagòric a Barcelona. Però es tracta d’un fenomen molt costaner. Tot i que a vegades la boira pot cobrir (si més no en forma de núvols baixos) bona part de la ciutat, normalment es tracta d’un fenomen que rara vegada arriba alguns centenars de metres mar endins.